Sådan finder du ud af hvad en ny terrasse koster

25 October 2020
admin

Skal du have anlagt en ny træterrasse, er det naturligvis relevant at finde ud af, hvad du kan forvente af prisen på sådan én. Det er dog ikke altid et helt simpelt regnestykke at gøre op. Der er nemlig mange faktorer, som spiller ind. Læs med i denne artikel og bliv klogere på emnet. 

Materiale og størrelsen på terrassen

Når du spørger dig selv; “hvad koster en terrasse?”, er der nogle helt naturlige parametre, som spiller ind. Her er der blandt andet tale om, hvilket materiale terrassen er bygget i, samt hvor stor den skal være. 

Der er nemlig enormt stor forskel på, hvor dyre forskellige materialer er, når det gælder træterrasser. Her kan det både være et spørgsmål om træsort, men også behandlingen af træet spiller ind. Går du efter en stor terrasse i et dyrt materiale, er det klart, at prisen bliver betragteligt højere, end hvad man ellers kan forvente. Til gengæld kan du dermed få glæden af at nyde en lækker terrasse i mange år fremover

Udformningen af terrassen

Skal du have bygget en ny terrasse er udformningen af terrassen desuden afgørende. Træterrasser kan nemlig bygges på flere forskellige måder. Du kan blandt andet vælge at anlægge en terrasse på grus og fliser. Dette er den traditionelle løsning, som ofte tages i brug. 

Passer denne udformning ikke til din have, er der naturligvis også andre mulighed. Du kan blandt andet få anlagt en hævet terrasse, eller du kan bygge en terrasse oven på en allerede eksisterende terrasse. 

Håndværkernes pris

Skal du finde prisen på din nye terrasse, er det allerbedste råd dog at kontakte en håndværker. På den måde kan du modtage et uforpligtende tilbud, som giver dig langt større indsigt i, hvad du kan forvente, at du skal punge ud med. Således har du mulighed for at afgøre, om du skal slå til med det samme eller vente lidt med at få anlagt din nye træterrasse.